Dalarnas Indianmuseum

Hur det började

Indianmuseet är ett resultat av ett djupt intresse för den indianska historien och deras kultur. Min mormor gav mig alltid Indianklubbens årsbok som julklapp och läsa den och andra faktaböcker väckte mitt intresse. Just faktaböcker var viktigt för mig. Den verkliga verkligheten var lika spännande som fiction böcker var. Flera resor till USA för att besöka historiska platser och att möta människor med kunskap har lett till vad museet är idag.


 

Utställningar

Cheyenner ett indianfolks liv och öde

Är grundutställningen i museet samt en utställning om prärieindianernas kvinnor. Museet har funnits sedan 1992 och vi tar inträde i museet. Många tror att alla museum är gratis men så är inte fallet hos oss. Från och med 2020 tar vi 80 kr för vuxen och 50 kr för barn över 7 år. Vi vänder oss främst till intresserade i historia och om indianer och kanske inte till någon som försöker hitta på något när det regnar och det inte går att bada. 

Bilderna kommer från 2019 års resa till USA då vi bl.a besökte Little Big Horn battlefield och Crow Fair i Montana samt inne från museet. bilderna från museet är tagna av Tony Sandin.